Algemeen nieuws

Nieuwe uitgave van clubblad

Onze Swa heeft alweer boeiende literatuur in elkaar gestoken in vorm van clubbladje 68.

Allen downloaden op deze link.

Vrijdagavond 18 mei lokaal gesloten

Komende vrijdagavond (18 mei) is het lokaal voor een keer uitzonderlijk gesloten. Op uitnodiging van onze bevriende tafeltennis club St-Antonius, bezoeken we hen voor een vriendschappelijk match met 20 van onze spelers.

Jan nieuwe clubkampioen 2017-2018!

Er was dit jaar door omstandigheden iets minder volk (28 ingeschrevenen) dan gewoonlijk op ons jaarlijks clubkampioenschap, maar het was weer een gezellig avond. Onze Swa had weer een propere tabel opgesteld op basis van de twee voorgaande voorrondes, en rond 19u30 vlogen we er allemaal stevig in. In de halve finales wist Jan met een controlerend spel de aanvallende kracht van Dimitri in toom te houden, en kon Tung onverwacht de ietwat vermoeide Tony verslaan.

Tijdens de finale, naar 3 sets, was het overduidelijk dat Jan, met overschot, de beste speler van de avond was, en hij mocht bijgevolg de eerste keer, maar zeker verdiend de beker de lucht insteken. Overigens waren wel veel anderen al eerder overtuigd van zijn klasse, want van de winst van de weddenschap schoot per persoon niet veel over. :-)

Bedankt Swa en Luc voor de ondersteuning en organisatie van de hele avond!!

 

 

Overlijden Piet Van den Eynden

Op 2 maart is de oudste speler van Orka tafeltennis rustig ingeslapen in het ziekenhuis in Lier.

Ik zou hem Pietje Precies genoemd hebben, maar niet in de pejoratieve zin. Bij hem moest alles in orde zijn! Dat was de reden waarom hij eventjes bij het bouwen van het lokaal een meningsverschil niet kon bijleggen. Zo kwam hij bij Michiel Emblem aankloppen. Daar waren we juist tegen Omnivrembo een vriendenwedstrijd aan ’t spelen. Michiel met 4 en Vrembo maar met 3. We vroegen aan Piet of hij vierde man voor Omni Vrembo wilde spelen. Omdat we dachten dat hij misschien geen wedstrijd kon winnen, spraken we af de eerste twee wedstrijden te verliezen. Maar Pietje won ze alle vier op een rij! Hij mocht meteen voorzitter van Emblem worden en deed dat zoals verwacht schitterend.

Toen we uiteindelijk bij Orka aanklopten keerde hij terug naar zijn oude club, waar hij nog verschillende jaren competitie speelde, tot hij uitbolde en alleen nog kwam trainen. Uiteindelijk begon hij een beetje met zijn gezondheid te sukkelen, maar bleef alert tot op het einde.

En denk niet dat hij één verjaardag vergat: zijn kaartje zat gegarandeerd op de juiste dag in je brievenbus.

Wij wensen langs deze weg zijn familie veel sterkte toe!